Extra årsmöte
Vid det ordinarie årsmötet hade revisionsberättelsen kommit på villovägar, Varför mötet inte kunde ge styrelsen ansvarsfrihet.
Till det extra årsmötet hade revisionsberättelsen kommit till rätta, så årsmötet kunde avslutas med att styrelsen fick ansvarsfrihet.

Efter årsmötet visade Karl Bergstrand vad han har för smågodis i sin dator.
Vi började med dataprogrammet ”Min Släkt”. Marknaden enklaste och billigaste släkforskningsprogram som innehåller allt vad en släktforskare behöver. Gör dessutom det snygga utskrifter.
Den nya skivan Begravda i Sverige visades. Tyvärr saknas många församlingar t.ex Tibro.
Vidare visades register från dödböcker 1901-1946 som finns avskrivna för våra församlingar och skall användas i nästa Sveriges dödbok.

Vi tittade också på Arkiv Digital som är det senaste hjälpmedlet. Nyfotograferade kyrkböcker i färg med lika bra läslighet som de gamla rullfilmerna.
Vilken av de tre aktörerna som kommer gå segrande i striden om släktforskarna är inte avgjord än.
SVAR med sitt breda utbud av olika arkiv. Arkiv Digital med överlägsen bildkvalitet. Genline som satsar på lättillgänglighet som kompensation för den dåliga bildkvaliteten.

Dessutom hann vi med att göra en hastig titt på Disbyt, som nu innehåller 19 miljoner poster.
Det är en ganska stor chans att dina förfäder finns i Disbytbasen. Om alla släkforskare lägger in sina resultat i denna databas så skulle vi nog få en ganska heltäckande databas av våra förfäder.