Årsmöte med Hjo-Tibro släktforskarförening
hölls i museet i Tibro på torsdag den 24 feb
F.d. Polisinspektör Sten All inledde mötet med ett att berätta om sin tid som Polis. Hans bana inleddes i Karlsborg 1955 men blev snart förflyttad till Tibro. Redan nästa år kom han till Skövde som han sedan blev trogen.
Han berättade också om sin tid som ordförande i Cirkusakademin. Med många roliga episoder från cirkusar och cirkusfolk. Nu senast är Grynkorvens vänner och Grynkorvakademin som upptar hans tid. I och med denna förening har det skett ett uppsving i konsumtionen av grynkorv.
Efter fika med mycket släktforskarsnack började förhandlingarna.
Det har varit många aktiviteter under det gångna året. Med öppna hus och café i släktforskningsrummen. Dessa träffar är bra för de som kört fast, då kan man få hjälp att komma vidare. En tema dag har det varit i Hjo där det talades om Indelningsverket och kapten Brissander. Sista träffen var i Tibro museum då Stig Nyberg talade om byggandet av Vättervattenledningen.
Det blev omval ordförande Anders Brissman
Omval blev det även på Anne-Marie Apelqvist Shen, Gunvor Andersson, Annica Andersson.
Kvarstående är Roland Froh, Margareta Larsson och Christer Andersson.
Till Revisorer valdes Nils Andersson och Sven Larsson med Östen Fredriksson som ersättare.
Till pressombud valdes Karl Bergstrand som även svarar för föreningens hemsida.
Det efterlystes en möjlighet att man skulle kunna få en Genline uppkoppling får forskarrummet i Tibro Museum.
Det presenterades även ett gediget program för det kommande året, med flera släktforskar kafé då det finns möjlighet för det mindre erfarna få råd och hjälp för att komma vidare. Under påsklovet skall tredje-klasser i Tibro kunna komma till museet för att få hjälp att hitta sina förfäder i ett led i sitt skolarbete.


Sten All kåserade på årsmötet